2015-01-19

Ruosiames:)

Sweiki.Kol kas viskas vyksta lengvai, sklandziai. Esame Puketo saloje (turistu megstamoje), ruosiames plaukimui i Sri Lanka rytoj ar poryt. Uzsiperkam daug maisto negendancio, vandens ir t.t. ~2 sawaites busim juroje. Atvykau i Puketa nakti, iskart nuvarem miegoti i laiva ilankoje. Prabudau, na ir nuostabus jausmas, net nesitiki...Aplink zydras vanduo, zuvu tuntai, grazus vaizdai, saule - bulkt i vandeni - cool! Meduza praplauke salia.:)) Esame 3 kol kas - As, Saulius ir vaikinukas is Izraelio Adamas, keliauja po pasauli ir tiek, jis plauks iki Sri Lankos su mumis. Labai faini zmones.Kas man dar pasirode neiprasto:
         Zmoniu nuosirdumas: Vietiniai labai maloniai bendrauja, as giliai nustebes. Nuosidziai rupinasi, paklausia, sypsena tokia kaip vaiku, tokia paprasta nuosirdi (Nesakau kad visi, bet tendencija tokia.) Is turistu kaip nenori ismelzti kuo daugiau. Prie kiekvieno praktiskai prieinu ir susikalbu, ir sypsomes ir draugaujam:) Pvz. Sauliui reikejo papjausti viena vamzdi, nuvykom i dirbtuve-parduotuve viena, meistras taise, pjove, slifavo apie 20 minuciu, klausinejo ar gerai...ir galiausiai sako nieko nereikia uz tai, baikit, cia tik nupjovimas ir sypsosi taip nuolankiai , kad net istirpti noriti ir negali netiketi jo sypsena.
         Maistas. Skanus, nebrangus, ivairus. Kiekvienam neimantriame restoranely galima sociai uz 4 lt pavalgyti. Daugybe vaisiu, kuriu nesu nei ragaves nei mates. Skoniai ivairus - vienas laaaabai saldus, tokio saldaus dar nevalgiau, kitas tox svogunu skonio su saldumu(i apvaku ezi panasus), tai nlb...Viskas isauginama ekologiskai.
        Mokykla. Buvome nueje i mokykla iki 13 metu vaikam. Gavome laidima is direktores ir viena mokytoja pavedziojo. Buvo idomu paziureti kokia ten mokymo sistema, kokia atmosfera.Tai stipriausias ispudis kol kas. Gavome labai stipria malonios, entuziastingos, nuosirdzios energijos doze (foto). Vaikai iskarto prilipo prie musu, na kaip zvaigzems panasus jausmas  isivaizduoju:)) Jauciasi stipri pagarba, meile mokytojui, autoritetui, vaikai nuolankus, paklusnus, matosi gyvenimo nepagadinti, agresijos, melo nepaliesti. Spinduliuoja stipri meile, dziaugsmas ir noras draugauti is ju.
      Puketas man pasirode kulturingas miestas. Visu pirma zmones paprasti, kulturingi, mandagus. Gatveje gan svaru, automobiliai beveik visi nauji, daug dzipu, SUV tipo masinu. Eismas daugiausia automobiliu ir motoroleriu.
     Beje, noriu uz kelione mintimis dar karta padekoti finansiniams mecenatams Tewams, Keliems nuostabiems draugams sponsoriams. Be butu daug kas kitaip.Tiketina, kad nauja zinia parasysiu po keliu savaiciu.
     Gerai, pradziai kol kas tiek ispudziu..:)










































       

2 komentarai: